Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων

# 27/03/2024
Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων

Ο πρόεδρος Αρμόδιος Δρίκος και το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΥΝ είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως η Εμμανουέλα Τζανη, μέλος του ΕΣΥΝ, είνα υποψήφια για το Διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας.

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία !

Αγαπητοί Φίλοι, Με μεγάλη συγκίνηση ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού @youth_forum.

Τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι ο κόσμος συνεχίζει να περνάει τη μία κρίση μετά την άλλη, κάθε μία φαίνεται χειρότερη από την προηγούμενη. Από τις φυσικές καταστροφές στους πολέμους, από τον πληθωρισμό στην άνοδο της ακροδεξιάς, το παγκόσμιο τοπίο μας δεν ήταν ποτέ πιο εύθραυστο. Αναμφίβολα η νεολαία μου, καθώς και η νεολαία εκατομμυρίων άλλων, σημαδεύεται από αυτά τα γεγονότα. Η συμμετοχή μου σε διάφορες οργανώσεις νέων με οδήγησε σε μια θεμελιώδη συνειδητοποίηση: οι νέοι διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες, ιδέες και λύσεις. Οι φωνές μας λαχταρούν περισσότερο από απλή αναγνώριση, απαιτούν ενεργή δέσμευση. Σε έναν κόσμο που πολιορκείται από κρίσεις, βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Παρά τις αξιοσημείωτες τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιστημονικές ανακαλύψεις της εποχής μας, αγωνιζόμαστε με πρωτοφανή ρύπανση και αβεβαιότητα. Οι αποφάσεις που παίρνουμε τώρα θα αντηχούν για γενιές. Ως εκ τούτου, πιστεύω ακράδαντα ότι η δέσμευση των νέων είναι υψίστης σημασίας! Οι προτεραιότητές μου ευθυγραμμίζονται με αυτό το όραμα :

Κοινωνικοοικονομικά Δικαιώματα: Θα υποστηρίξω πολιτικές που εξασφαλίζουν επαρκή βιοτικό επίπεδο για τη νεολαία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης προσιτών κατοικιών. Θα δώσω προτεραιότητα σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, κοινωνική προστασία και προσβάσιμη υγειονομική περίθαλψη, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Sustainable Funding and Democracy: Θα υποστηρίξω τη νομική προστασία και τη βιώσιμη χρηματοδότηση για οργανώσεις που ηγούνται οι νεολαίες. Διευκόλυνση της προσέγγισής τους σε μειονότητες και επισφαλείς νέους. Διαφύλαξη των εθνικών συμβουλίων νέων μέσω του ευρωπαϊκού δικαίου για την τήρηση της συμπεριληπτικότητας και των δημοκρατικών αρχών.

Ενίσχυση του Ρόλου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων: Στόχος μου είναι η ενίσχυση της επιρροής του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων εντός των οργανώσεων-μελών του και σε όλους τους διάφορους πολιτικούς θεσμούς που συνδέονται με αυτό. Αντλώντας από την εμπειρία μου ως μέλος της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων, πιστεύω ότι το Φόρουμ διαθέτει μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω πρόοδο.

Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στην οργάνωσή μου το @hellenic_youth_council που με πρότεινε για αυτή τη θέση. 

#foryouthrights #youthcares