Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δ.Α. και της ΓΣΕΒΕΕ

# 10/05/2021
Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δ.Α. και της ΓΣΕΒΕΕ

                                                                                                                                                                                                                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 10 Μαϊού 2021 και ώρα 18:00 έγινε με τηλεδιάσκεψη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δυτικής Αττικής με το Προεδρείο της  Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Στη τηλεδιάσκεψη χαιρέτησε με επιστολή ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Οικονόμου Αργύρης στην οποία ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας και τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευσίνας όλη αυτή την περίοδο και συνοψίζονται ως εξής:

 1.   Απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων.

 2. Οικονομικές ελαφρύνσεις στους πληγέντες που δραστηριοποιούνται στον Οργανισμό Λιμένος μετά από επικοινωνία με την Διοίκηση του Ο.Λ.Ε.

 3.  Δωρεάν rapid tests για τους επαγγελματίες και τους υπαλλήλους τους σε συνεργασία με Ιδιωτικό Διαγνωστικό Κέντρο.

 4. Εξασφάλιση έκτακτης, μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και τους εργαζομένους τους που επλήγησαν λόγω του αυστηρού τοπικού lock down που επιβλήθηκε κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

 Στη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ .Καββαθάς Γεώργιος, οι δύο αντιπρόεδροι της ΓΣΕΒΕΕ, ο Γενικός Γραμματέας, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ και από την Ομοσπονδία ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Δυτικής Αττικής και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Δρίκος Αρμόδιος, οι Πρόεδροι όλων των κλαδικών Σωματείων της Ομοσπονδίας όπως ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης κ. Πατιστής Νικόλαος, ο Πρόεδρος των Κομμωτών κ. Στασίνης Ανδρέας, ο Πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Καρυλάκης Νικόλαος, ο Πρόεδρος των Ξυλουργών-Επιπλοποιών κ. Βιλλιώτης Ανδρέας, η Πρόεδρος των Επισκευαστών-Αυτοκινήτων κα. Κοβέρη Κυριακή, ο Πρόεδρος των Καφέ-Εστιατόρων και Ζαχαροπλαστών κ. Μπέλλος Αλέξανδρος κ. ο Αντιπρόεδρος κ. Αθανασίου Κωνσταντίνος και εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

  Στη τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε ακούστηκαν προβληματισμοί από τους εκπροσώπους των φορέων και των εργοδοτών της Δυτικής Αττικής και μεταφέρθηκαν τα προβλήματα και οι αγωνίες όλων των συναδέλφων προς την κεντρική διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ. Από την πλευρά της η ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τα πανελλαδικά δεδομένα γύρω από τις επιχειρήσεις και τα προγράμματα τα οποία τρέχουν καθώς και τις δυσκολίες που έχουν ανακύψει μετά την πανδημία, εξέφρασε ορισμένες λύσεις και ορισμένες συνθετικές ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν προς την Κεντρική Κυβέρνηση για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε νέα προγράμματα.

Μετά τη γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση όπου ανταλλάχτηκαν σκέψεις, ιδέες και προβληματισμοί οδηγηθήκαμε σε μια ισχυροποίηση της σχέσης της Ομοσπονδίας Δυτικής Αττικής με την κεντρική διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ ούτως ώστε να ενδυναμώσουμε την φωνή μας και να διεκδικήσουμε ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής και τους επαγγελματίες.

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δρίκος Αρμόδιος ως επικεφαλής του ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους για την συμμετοχή τους άλλα και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ για την αγαστή συνεργασία και την αμέριστη στήριξη που παρέχει προς την Ομοσπονδία όπως επίσης και τον Δήμαρχο Ελευσίνας με τον οποίο από κοινού έχουν χαράξει μια στρατηγική προς όφελος της περιοχής η οποία έχει αποδώσει σημαντικά αυτή την περίοδο.