Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για Μ.Κ.Ο.

# 07/06/2011
Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για Μ.Κ.Ο.

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου για τη σταδιακή ένταξη σε αυτό 55.000 ανέργων.
Η υλοποίηση του προγράμματος προβλέπει τη συνεργασία φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ως φορέων απασχόλησης (όπως Σωματεία, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις, εταιρείες Αστικού Δικαίου) με τους συμπράττοντες φορείς (όπως ενδεικτικά οι ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα, αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα).

Οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς που έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης.
Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 36.093.750 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 8.000 και κατανέμονται ως εξής: στο Βόρειο Τομέα 1.000, στο Νότιο Τομέα 1.100, στον Ανατολικό Τομέα 1.120, στο Δυτικό Τομέα 1.800, στον Πειραιά 1.670, στα νησιά 300 και στη Δυτική Αττική 1.010.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 31.171.875 ευρώ. Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 9.500 και κατανέμονται ως εξής: στο Δήμο Θεσσαλονίκης 1.500, στους Δήμους πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης 2.200, στο υπόλοιπο περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης 1.300, στη Χαλκιδική 500, στην Πιερία 700, στην Ημαθία 800, στις Σέρρες 1.200, στο Κιλκίς 500 και στην Πέλλα 800.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 13.781.250 ευρώ.
Οι ωφελούμενοι είναι συνολικά 4.200 και κατανέμονται ως εξής: στην Κόρινθο 1.000, στην Αργολίδα 800, στην Αρκαδία 800, στη Μεσσηνία 1.100 και στη Λακωνία 500.
Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς (κοινωφελείς) τομείς. Για την επιλογή τους ισχύουν συγκεκριμένα αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypakp.gr/neaprogrammata.

πηγή : http://www.aftodioikisi.gr/

Αναρτήθηκε από πρΟΤΑση Ετικέτες Ειδήσεις ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ;

Δημιούργησε τη δική σου αναπτυξιακή σύμπράξη σε συνεργασία με ΟΤΑ, Επιμελητήρια, ΜΚΟ, συνδικαλιστικές / εργοδοτικές οργανώσεις κ.ο.κ. και κατέθεσε τη δική σου πρόταση επιλέγοντας τη δράση που θα βοηθήσει τον τόπο σου

Εάν είσαι Αναπτυξιακή Εταιρεία ή/και ΟΤΑ  …Ενημερώσου για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Περιφέρειάς σου
Ενημερώσου για τις προκηρύξεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας
Επίλεξε εάν είσαι Συντονιστής ή Συμπράττων Φορέας
Κατέθεσε στο Συντονιστικό Φορέα προτάσεις δράσεων που αποσκοπούν στην προετοιμασία των ανέργων για την πρόσληψη τους στο πρόγραμμα
Εάν πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση … συμμετέχεις στο πρόγραμμα με τις προτάσεις σου
Εάν είσαι Άνεργος:Εγγράψου στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου
Αναζήτησε την Αναπτυξιακή Εταιρεία ή τον ΟΤΑ που συμμετέχει στο πρόγραμμα και εκδήλωσε ενδιαφέρον συμμετοχής..Web site:  www.oikosocial.grE-mail: anadrash@otenet.gr