Εργαλειοθήκη της Γωνιάς μάθησης

# 13/12/2021
Εργαλειοθήκη της Γωνιάς μάθησης

Η Γωνιά μάθησης προσφέρει μια ολοκληρωμένη πηγή διδακτικού υλικού για την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων δραστηριοτήτων, βίντεο, διαγωνισμών, παιχνιδιών, ειδήσεων και άλλων πολυγλωσσικών υλικών για παιδιά 5-18 ετών, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.

Εκτός από την έμπνευση για τα πλάνα μαθημάτων, μπορείτε επίσης να ανακαλύψετε ευκαιρίες δικτύωσης με άλλα σχολεία και εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη την ΕΕ. Το υλικό φιλτράρεται ανά ηλικιακή ομάδα, θέμα και τύπο υλικού, για να σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο υλικό για κάθε σκοπό. Όλο το υλικό διατίθεται δωρεάν, είτε απευθείας στη Γωνιά μάθησης είτε ακολουθώντας τον σύνδεσμο προς την Υπηρεσία Εκδόσεων της ΕΕ. Ανακαλύψτε το εκπαιδευτικό υλικό και τα παιχνίδια της ΕΕ για το κλίμα και το περιβάλλον Το κίνημα «Παρασκευές για το Μέλλον» έδειξε ότι η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντικά για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Οι νέοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, να καταναλώνουν πιο συνειδητά και να παροτρύνουν τους πολιτικούς να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων. Τι διακυβεύεται και τι κάνει η ΕΕ για να υποστηρίξει τους νέους στην προστασία του περιβάλλοντος; Ακολουθεί μια επιλογή έτοιμου μαθησιακού υλικού για θέματα κλίματος και περιβάλλοντος:

Κουίζ για το κλίμα και την ενέργεια

Με αυτό το κουίζ, οι μαθητές μπορούν να γίνουν ήρωες του κλίματος! Οι ερωτήσεις για το κλίμα και την ενέργεια χωρίζονται σε δύο επίπεδα, για παιδιά από 9-12 ετών και για μεγάλους (μελλοντικούς) υπερασπιστές του κλίματος.

image.png

Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας

Ο ιστότοπος «Ο πλανήτης μας, το μέλλον μας» είναι ένας διαδραστικός ιστότοπος όπου οι μαθητές από 9 έως 15 μπορούν να μάθουν για την επιστήμη της κλιματικής αλλαγής, τι συμβαίνει σε ολόκληρη την ΕΕ και πώς μπορούμε όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, ο Εκπαιδευτικός κόμβος περιέχει μια επιλογή ασκήσεων για την τάξη αλλά και σχετικό υλικό.

image-1.png

Ενεργειακή πολιτική της ΕΕ

Τι είναι η ενεργειακή απόδοση, ποιοι είναι οι ενεργειακοί πόροι της ΕΕ και ποια θα μπορούσε να είναι η ενέργεια του μέλλοντος; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις δίνονται σε 5 σύντομα βίντεο, ιδανικά για μαθητές από 12 ετών και άνω. Τα βίντεο συνοδεύονται από ένα κουίζ, για να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς να ξεκινήσουν μια συζήτηση για το θέμα στην τάξη.

image-2.png

Έτοιμοι για την πράσινη πρόκληση;

Ιδέες στην τάξη για μια πιο πράσινη Ευρώπη, από κατανάλωση και φαγητό έως στέγαση και ταξίδια. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παρουσίαση, η οποία αναπτύχθηκε ως μέρος της Εκστρατείας Ding Dong, για να εμπλέξουν τους μαθητές τους σε συζητήσεις και να τους εμπνεύσουν να αναλάβουν δράση.

image-3.png

Εγγραφείτε στις Ειδήσεις της Γωνιάς μάθησης

Για να λαβάνετε ειδοποιήσεις για το πιο πρόσφατο εκπαιδευτικό υλικό και για ειδήσεις που σχετίζονται με την ΕΕ.


Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δική σας χρήση

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ #1

Αναζητάτε ιδέες για το πώς να διδάξετε τους μαθητές για την ΕΕ ????????; Από μαθήματα για την ιστορία της ΕΕ έως τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, το #EULearningCorner παρέχει πρόσβαση σε ελκυστικό εκπαιδευτικό υλικό, σχεδιασμένο για μαθητές διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.                                                                       Ανακαλύψτε περισσότερα ????  https://europa.eu/learning-corner/home_el

ΑΝΑΡΤΗΣΗ #2

Θέλετε να εμπνεύσετε τους μαθητές σας για την ΕΕ ???????? και αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε; Αν η ΕΕ ???????? δεν σας φαίνεται ακόμα σαν ανοιχτό βιβλίο, το #EULearningCorner σας δίνει πρόσβαση σε άφθονο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία των μαθητών σας.                                          Διδάξτε μέσα από το παιχνίδι και την ανακάλυψη ????    https://europa.eu/learning-corner/home_el

ΑΝΑΡΤΗΣΗ #3

Πώς μπορούμε να πείσουμε τους νέους να ενεργούν βιώσιμα και να σέβονται το κλίμα και να τους ενημερώνουμε για τον ρόλο της #ΕΕ ???????? σε αυτό; Το #EULearningCorner μπορεί να το πετύχει! Διδάξτε ή παίξτε με το συναρπαστικό υλικό, ανταλλάξτε ιδέες ή συνεργαστείτε με άλλους, για να κάνετε τη μάθηση για την ΕΕ ακόμη πιο διασκεδαστική!                                                                                                                                                                                                                   Δοκιμάστε τη Γωνιά μάθησης σήμερα ????  https://europa.eu/learning-corner/home_el