Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - ΕΣΥΝ

Switch to desktop
Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Την Δευτέρα, 25 Ιουνίου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του European Youth Forum κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσημης πρόσκλησης από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξηύρε το έργο και τις ενέργειες τόσο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας το οποίο εκπροσωπεί τους νέους με δράσεις και παρεμβάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διεθνή φόρουμ όσο και το έργο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας το οποίο εργάζεται στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων στην Ευρώπη. Εξέφρασε τη προσωπική του στήριξη στις δράσεις του Ε.ΣΥ.Ν και κάλεσε τα δύο όργανα να συνεχίσουν το έργο τους για την προάσπιση των νέων. Τόνισε τη σημασία του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και την ωρίμανση της Ευρώπης μέσα από την θεσμική και κοινωνική προοπτική.

Ο Πρόεδρος του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσωπική αμέριστη συμπαράσταση του προς τις ενέργειες του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και τόνισε ότι το ΕΣΥΝ θα παραμείνει κομβικός παράγοντας στην ενδυνάμωση της φωνής της ελληνικής νεολαίας στα διεθνή φορά μέσα από παρεμβάσεις ειδικά στα θέματα της νεανικής ανεργίας και την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας το οποίο απαρτιζόταν από τον Πρόεδρο κ. Luis Alvarado Martinez, τους Αντιπροέδρους και τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ευρωπαϊκή δυναμική της χώρας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Αρμόδιο Δρίκο, τον Αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Άγγο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Στέλιο Μαριδάκη και κ. Πέτρος - Παύλο Σιμούλη καθώς και μέλη του Συμβουλίου Μελών.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στην Βουλγαρία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Youth Conference της Σόφιας για το 2016 με αντιπροσώπους από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων να λαμβάνουν μέρος, μετά από πρόσκληση την Βουλγαρικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού.

Το συνέδριο διήρκησε 4 μέρες. Οι αντιπρόσωποι αντάλλαξαν απόψεις, μετέφεραν τα θέματα από τις χώρες τους και έθεσαν τα προβλήματα της νεολαίας που αντιμετωπίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας διασφαλίζοντας ότι θα ακουστούν οι ιδέες, οι απόψεις και τα προβλήματα των νέων της χώρας μας.

Στο συνέδριο μίλησε ο Πρωθυπουργός της χωράς καθώς και ο Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού. Τόνισε ποσό σημαντικό είναι για την Βουλγαρία και για την Ευρώπη γενικά οι νέοι άνθρωποι, η εκπαίδευση των νέων καθώς και ο θεσμός του Structured Dialogue που δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην χάραξη πολιτικής που τους αφορά οι ίδιοι οι νέοι.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το YES Forum βρίσκεται μια «ανάσα» από τη μεγάλη γιορτή ανοιχτού διαλόγου με το YES to Shipping Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των «Posidonia 2018» την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Metropolitan Expo-Posidonia Conference Hall.

Το YES Forum υπό το συντονισμό της Δανάης Μπεζαντάκου, Διευθύνουσας Συμβούλου της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS απαρτίζεται από μια εθελοντική ομάδα 50 νέων φοιτητών και στελεχών και αποτελεί την πλατφόρμα ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα σε Decision Makers της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Την έναρξη του Forum θα κηρύξει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης. Παράλληλα, το Forum θα συντονίσουν οι: Γεώργιος Τεριακίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης –DNV GL Maritime, Γιώργος Ξηραδάκης , Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus), η Δανάη Μπεζαντάκου , Διευθύνουσα Σύμβουλος της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD. και η Κατερίνα Σταθοπούλου , Εκτελεστική Διευθύντρια , INVESTMENTS & FINANCE LTD.

Το YES Forum τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από όλη την Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες την ημέρα του συνεδρίου θα έχουν δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους, να λάβουν μέρος σε οργανωμένες επισκέψεις σε περίπτερα της Έκθεσης των Ποσειδωνίων, να παρακολουθήσουν ένα πάνελ με θέμα τα logistics και να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της ναυτιλίας αλλά και για τους οργανισμούς που έχουν τους νέους ως κεντρικό άξονα. Το YES Forum είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ζήσουν οι νέοι την εμπειρία των Ποσειδωνίων στο έπακρο.

Σας περιμένουμε λοιπόν να πούμε όλοι μαζί ΝΑΙ στη Ναυτιλία μας!

Αναλυτικά το πρόγραμμα του YES Forum έχει ως εξής:

10.00 – 10.30: Εγγραφή για το YES Tour @ Posidonia Exhibition &

10.30 – 11:30: Εγγραφή - YES Forum

10.30 – 12.30: YES Tour @ Posidonia Exhibition (περιορισμένες θέσεις)

ή

11:30 – 12.30: Εισαγωγικό Πάνελ με θέμα τα Logistics

Συντονιστής: Κωστής Αχλαδίτης, Διευθύνων Σύμβουλος – Golden Cargo

Ομιλητές:

Χρήστος Μπράβος, Γενικός Διευθυντής – Golden Cargo

Παντελής Σαράντης, Marine Solutions - Air & Sea Product Development – Golden Cargo

13.00 – 13:15: Εναρκτήριος Χαιρετισμός

Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

13:15 – 14:15: “Shipowners Panel ”

Συντονιστής: Γεώργιος Τεριακίδης, Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης DNV GL Maritime

Ομιλητές:

Νικόλαος Βενιάμης, Διευθύνων Σύμβουλος - Starboard Shipping and Trading, Director - Golden Union

Ιωάννα Προκοπίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος - PROMINENCE MARITIME & SEA TRADERS S.A.

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Principal - COMMON PROGRESS COMPANIA NAVIERA S.A.

Βασίλης Σακέλλης, Διευθύνων Σύμβουλος - ALASSIA NEWSHIPS MANAGEMENT INC

14.15 -14.30: YES Forum Παρουσίαση

14:30 – 15:30: Παρουσίαση των Οργανισμών για τους Νέους στη Ναυτιλία και αναφορά στην Ελληνική Ναυτιλιακή Ιστορία

Συντονίστριες:

Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD

Κατερίνα Σταθοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, INVESTMENTS AND FINANCE LTD

Ομιλητές:

Γιώργος Αλεξανδράτος, Διευθύνων Σύμβουλος - APOLLONIA LINES S.A. & Αντιπρόεδρος - ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Φίλιππος Ιουλιανού, Ιδρυτής και Αντιπρόεδρος - YoungShip Cyprus – Μέλος Δ.Σ. - YoungShip Cyprus International

Πέτρος Κόκκαλης, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

Μάρκος Κιοσσέογλου, Συνιδρυτής & Μέλος Δ.Σ. - RELOAD GREECE

Μιχαήλ Φουστάνος, Director - GREEK SHIPPING MIRACLE

15:30 – 15.45:

YES Forum Έρευνα: “Tι προσδοκά η Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα από τη νέα γενιά επαγγελματιών”

15.45 – 16.00: Παρουσίαση των προκριθέντων εργασιών του διαγωνισμού ECONOMIA “Το μέλλον της Ελληνικής Ναυτιλίας”

16.00- 16.50: «Shipping Executives Panel»

Συντονιστής: Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus)

Ομιλητές:

Αθηνά Κανελλάτου, Regional Director - MACGREGOR

Δωροθέα Ιωάννου, Chief Commercial Officer SCB Inc., Manager -The American P&I Club

Κώστας Κόντες, Γενικός Διευθυντής - V.Ships Greece Ltd.

Κωστής Φραγκούλης, CEO - FRANMAN GROUP

Βάντα Κωστοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος - ARKAS HELLAS

16.50 – 17.00: Αποφώνηση - YES to Shipping Forum 2018

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τους ομιλητές και για τη δωρεάν συμμετοχή σας θα βρείτε στο www.yes-forum.com

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Μετράμε αντίστροφα για το ΥΕS to Shipping Forum 2018 και την έναρξη των Ποσειδωνίων με τη διοργάνωση του ΥΕS Pre - Networking Event.

Πότε; Τρίτη 22 Μαϊου 2018 | 18:00 - 20:00

Που; Πλωτό Μουσείο HELLAS LIBERTY ( Πύλη Ε2 – Λιμένας Πειραιά)

Αν σε ενδιαφέρει να επισκεφθείς, να ξεναγηθείς και να μάθεις περισσότερα για την ιστορία του Πλωτού Μουσείου HELLAS LIBERTY, να γνωρίσεις την ομάδα του YES FORUM και να συνομιλήσεις από κοντά με καταξιωμένα στελέχη του κλάδου τότε

Κάνε την Δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ εδώ!


Ομιλητές:

Η Ιστορία του SS Hellas Liberty: Capt. Ευάγγελος Κούζιλος, Πρόεδρος - Ομίλου Φίλων Liberty

Από το πλοίο στο γραφείο: Γιώργος Ξηραδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, XRTC Business Consultants Ltd. και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus)

Capt. Δημήτρης Ασλάνογλου,Training Manager - ELETSON CORPORATION

Περισσότεροι ομιλητές θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συγχαρητήρια στην Πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση 2017 European Integration Initiative 2017 καθώς αναδείχθηκε ο εθνικός νικητής του Βραβείου Καρλομάγνου για την Νεολαία 2018. #ECYP2018.

Η «Πρωτοβουλία» είναι δημιούργημα πέντε προπτυχιακών Ελλήνων φοιτητών (με διαφορετικό ιδεολογικό υπόβαθρο), οι οποίοι φοιτούν σε πέντε διαφορετικά πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Η «Πρωτοβουλία» ήταν μια στοχευμένη ηλεκτρονική εκστρατεία που επικεντρώθηκε στην προώθηση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council ενδυναμώνει την καμπάνια του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας για τη συμμετοχή των νέων στις Ιταλικές εκλογές της 4ης Μαρτίου 2018.

Μαζί χτίζουμε την Ευρώπη που μας αξίζει!

#Italian_elections_2018
#FNG
#ESYN
#Vote_For_Europe
#DecidiamoNOI
#4marzo

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η "Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη" ΠΕΑΝΔ - PEAND και μέλος του Ε.ΣΥ.Ν. ολοκλήρωσε το Σάββατο 17/2/2018 με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες της Γενικής της Συνέλευσης.
Μεγάλη τιμή για το Συμβούλιο αποτέλεσε η εκλογή του προέδρου του Ε.ΣΥ.Ν. Armodios Drikos Armodios Drikos II στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης.
Με πλούσιο έργο και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο η Π.Ε.Α.Ν.Δ. αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη μας στο πλαίσιο των κοινών μας αγώνων και διαδρομών.

Καλή συνέχεια!

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Αθήνα, 28/02/2018

Σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας τελέστηκαν χθες το απόγευμα τα Εγκαίνια των νέων Γραφείων του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών, που γέμισαν τα νέα γραφεία με χαμόγελα και θετική ενέργεια, επισφραγίστηκε η λαμπρή και ελπιδοφόρα πορεία του Συμβουλίου. Ξεχωριστή θέση στα εγκαίνια είχαν τρία τιμώμενα πρόσωπα, όπου και έλαβαν από μια τιμητική πλακέτα, τόσο για την μεγάλη προσφορά τους στην διαχρονική πορεία του Ε.ΣΥ.Ν. όσο και για την έμπρακτη στήριξη τους στους νέους της χώρας.

Αρχικά, την πρώτη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, Εφοπλιστής, που εκτός από την έμπρακτη στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Ε.ΣΥ.Ν., με την βοήθεια του, πραγματώνεται ένα διαχρονικό όνειρο του Συμβουλίου για τη δημιουργία δικών του αυτόνομων γραφείων. Την δεύτερη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης, πρόεδρος Ε.Σ.Ο.Ν.Ε. και επίτιμος πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν. για την βοήθειά του σε όλες τις προσπάθειες του Συμβουλίου από την ίδρυσή του. Τέλος, την τρίτη τιμητική πλακέτα έλαβε ο κ. Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε και πρώην πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., για την ουσιαστική βοήθειά του στην διαχρονική ανοδική πορεία του Συμβουλίου, αλλά και για την έμπρακτη στήριξή του στην προώθηση όλων των προτάσεων του Ε.ΣΥ.Ν. προς όφελος της Ελληνικής Νεολαίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΣΥ.Ν., ιατρός - ειδ/νος καρδιολόγος, κ. Αρμόδιος Δρίκος, αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια και στα τρία τιμώμενα πρόσωπα και ζήτησε την συνέχεια της ουσιαστικής βοήθειας τους με μόνο στόχο την δημιουργία νέων λαμπρών διαδρομών για την δοκιμαζόμενη Ελληνική Νεολαία.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Από τις 20 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του, μετά από την επίσημη πρόσκληση του Ιταλικού Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (Forum Nazionale Giovani)παρέστη σε διήμερο συμπόσιο που αφορούσε την παρουσία των νέων στην οικοδόμηση της μελλοντικής Ευρώπης ενόψει των επικείμενων Iταλικών εκλογών. Στο συμπόσιο εκτός από την κύρια θεματολογία τέθηκαν και ζητήματα όπως η Αειφορία - Βιωσιμότητα των νέων ιδεών σε σχέση με την Οικονομία, το περιβάλλον και η εργασία.

Η αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας παρέστη σε όλες τις εργασίες του συμποσίου αποτυπώνοντας την ελληνική πραγματικότητα και τονίζοντας σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι νέοι στην Ελλάδα, παρά την υψηλή τους τεχνογνωσία, δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές πολιτικές να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Τόσο οι γενικόλογες προσεγγίσεις σε μεγάλα δομικά ζητήματα δράσεων όσο και η οικονομική ασφυξία αποτελούν εμπόδιο για ένα μέλλον καλύτερο και ελπιδοφόρο.

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council και ειδικότερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ε.ΣΥ.Ν. Βορείου Ελλάδος παρέστη στην επιτυχημένη εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Η θεματολογία της εκδήλωσης αφορούσε τη διαβούλευση για το προσχέδιο του Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία ΄17-΄27».

Νέες και Νέοι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν τις προτάσεις τους και τους προβληματισμούς σε σχέση με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η νεολαία της χώρας μας σήμερα. Η αντιπροσωπεία του Ε.ΣΥ.Ν συμμετείχε σε όλες τις εργασίες της εκδήλωσης καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις προς όφελος της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας της Γενικής Γραμματείας.

Τέλος, Βασική προτεραιότητα αποτελεί η συνδιαμόρφωση του «Νεολαία ́17-27» από την αρχή μέχρι το τελικό στάδιο της επίσημης υιοθέτησης, με τη συμμετοχή των ίδιων των νέων και των οργανώσεών τους, καθώς και με τη συμμετοχή φορέων υποστήριξής τους, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

ΕΣΥΝ - Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας

Top Desktop version