Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

# 26/06/2011
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Η 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, μας θυμίζει τα συγκλονιστικά στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι φορείς. Στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος και την τραγικότητα του αδιεξόδου κάποιων απελπισμένων ανθρώπων.

Τα ναρκωτικά αποτελούν πληγή στο σώμα μιας κοινωνίας. Η ίδια η κοινωνία και κάθε δημόσια αρχή, πρέπει να σκύβει με ενδιαφέρον, ουσία και προοπτική στα προβλήματα των νέων ανθρώπων και στις αιτίες που τα δημιουργούν. Δεν πρέπει να τους καταδυναστεύει, να τους απομονώνει ή να τους τιμωρεί, χωρίς πρώτα να έχει δείξει το σωστό δρόμο για την πορεία της ζωής τους. Πρέπει να ανακαλύπτει τα αίτια που γεννούν το πρόβλημα, τους λόγους που ως Ελληνική κοινωνία δε μπορεί να τους θεραπεύσει.

 Χρειάζεται προσπάθεια! Σε αυτή την προσπάθεια απαιτείται η συστράτευση όλων μας, διότι τα ναρκωτικά δεν βρίσκονται στο περιθώριο, αλλά στο κέντρο της κοινωνικής πραγματικότητας. Επιβάλλεται να ενεργοποιηθούμε όλοι μας κυρίως στον τομέα της πρόληψης, προστατεύοντας τα παιδιά μας, τους νέους ανθρώπους από τον εφιάλτη των ναρκωτικών.