Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

# 04/07/2011
Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Σε συνεργασία με το Γερμανικό Ίδρυμα Bertelsmann,  το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) θα φιλοξενήσει δημόσια συζήτηση στα Αγγλικά με θέμα τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Διακυβέρνησης την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 11:30 π.μ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο Ενημέρωσης στην Ελλάδα (Αμαλίας 8).

Η κρίση της ευρωζώνης ανέδειξε πολλές ελλείψεις στην ικανότητα της Ε.Ε. να διαχειριστεί κρίσεις, στις διαδικασίες ελέγχου του προϋπολογισμού και τις συνακόλουθες κοινωνικές συνέπειες. Αυτά τα ελλείμματα δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με κεντρικά ζητήματα δημοκρατικής νομιμοποίησης και πολιτικής ηγεσίας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σταθερότητα της Ευρωζώνης τίθεται υπό αμφισβήτηση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης βρίσκεται σε κίνδυνο.
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε στη συζήτηση στην οποία θα κάνουν παρεμβάσεις καταξιωμένοι ειδικοί στα θέματα αυτά. Παρακαλούμε βρείτε συνημμένο το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας παρακαλούμε επικοινωνήστε με την

Κυρία Ματίνα Μεϊντάνη στα Τηλ: 210 7257 124, Φαξ: 210 7257 114, e-mail: activities@eliamep.gr