Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες Nέων Oργάνων Διοίκησης

# 24/06/2021
Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες Nέων Oργάνων Διοίκησης

Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες Nέων Oργάνων Διοίκησης

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας (Ε.ΣΥ.Ν.) πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, την Τακτική Γενική Συνέλευση του, στην οποία παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός των ετών 2019-2021. Στη συνέχεια έλαβαν χώρα οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης όπως αυτές είχαν αποφασιστεί. Στις αρχαιρεσίες συμμετείχαν το 90% των οικονομικά εντάξει τακτικών και συνδεδεμένων μελών του, με 120 αντιπροσώπους.

To Ε.ΣΥ.Ν. αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο της ελληνικής Νεολαίας στο εξωτερικό και το συνομιλητή της κυβέρνησης στο εσωτερικό επίπεδο. Είναι η επίσημη εθνική δομή νεολαίας της χώρας μας. Εκπροσωπεί την ελληνική νεολαία στο εσωτερικό συμμετέχοντας (θεσμικά) στη Διυπουργική Επιτροπή για τη Νεολαία, στην Επιτροπή Διοργάνωσης της Βουλής των Εφήβων, στην Εθνική Επιτροπή Εθελοντισμού κ.ά., ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει σε δεκάδες δίκτυα και συσπειρώσεις της Ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών. Στο εξωτερικό εκπροσωπεί την Ελληνική Νεολαία συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, στο Μεσογειακό Φόρουμ Νεολαίας, στο Διεθνές Συμβούλιο Γαλλόφωνης Νεολαίας, στη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., στο Συμβούλιο Νεολαίας της UNESCO.

Οι οργανώσεις-μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα και αντιπροσωπευτικότερα στην Ευρώπη. Διατηρώντας την αυτονομία τους, συμμετέχουν στο Ε.ΣΥ.Ν. ισότιμα, χωρίς αποκλεισμούς με βάση το θρήσκευμα, τη φυλή, τη διαφορετικότητα, την σεξουαλική προτίμηση, διαμορφώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ένα ευρύτατο πεδίο διαλόγου και ανάδειξης των προβληματισμών για τα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία της χώρας μας. Το Ε.ΣΥ.Ν. ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές, κοινωνικές δεσμεύσεις προκειμένου να αναζητήσει λύσεις και προτάσεις, χαράζοντας μια νέα πολιτική για τη Νεολαία, από τη Νεολαία. Έχοντας σαν στόχο τη διαρκή κατάρτιση και ενημέρωση των νέων για θέματα που τους απασχολούν, το Ε.ΣΥ.Ν. υλοποιεί ημερίδες, συνέδρια, πολιτιστικά και άλλα προγράμματα, σεμινάρια και δράσεις που στοχεύουν άμεσα τους νέους.

Στο τελευταίο συνέδριο του ΕΣΥΝ εκλέχθηκε η νέα του διοίκηση αποτελούμενη από τους:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ  ΕΣΥΝ

Δρίκος Αρμόδιος, Πρόεδρος