Με τη συμμετοχή του Ε.ΣΥ.Ν. ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου "Invest Youth" του ΣυΝΚ στην Κύπρο.

# 16/06/2017
Με τη συμμετοχή του Ε.ΣΥ.Ν. ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του Συνεδρίου "Invest Youth" του ΣυΝΚ στην Κύπρο.

Από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε το συνέδριο “Invest Youth” στη Λεμεσό της Κύπρου, το οποίο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ). Θέμα του συνεδρίου αποτέλεσε η αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ και Youth Guarantee στην Κύπρο και τέθηκαν οι βάσεις για τη βελτίωση των προγραμμάτων αυτών, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία λύση στην ανεργία που μαστίζει τους νέους. Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας αντιπροσώπευσε τη χώρα μας, στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεών του.

Ο Stelios Maridakis, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Council, παρευρέθη σε όλες τις διεργασίες του συνεδρίου, μιλώντας για τα προβλήματα των νέων στην Ελλάδα και όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Ειδικά στο θέμα του Youth Guarantee, καθώς το ΕΣΥΝ αποτελεί μέρος της εθνικής καμπάνιας και της ομάδας σχεδιασμού , ήταν μία ευκαιρία να ακούσουμε ιδέες για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και σε άλλες χώρες.

Η παρουσία του Ε.ΣΥ.Ν. στο συνέδριο ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi Η ανταλλαγή καλών πρακτικών, απόψεων και εμπειριών αποτελούν τη βάση της συνεργασίας μας και δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την πραγματοποίηση ακόμα περισσότερων κοινών δράσεων μελλοντικά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το Cyprus Youth Council/Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου/Kıbrıs Gençlik Konseyi, για την στήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Loizos Vasiliou, τον Αντιπρόεδρο Giorgos Polykarpou και τα όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την ουσιαστική συνεργασία και την θερμή φιλοξενία..