2ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστά» Virtual Edition

# 12/03/2021
2ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστά»  Virtual Edition

Δελτίο Τύπου-

"2ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστά»  Virtual Edition"

Θεσσαλονίκη, 11/11/2020

 

Ο οργανισμός επιχειρηματικότητας και καινοτομίας BUSINESS MENTALITY με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης)  διοργάνωσε το 2ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστά» Virtual Edition, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Αρχικά χαιρετισμό απεύθυναν στο κοινό ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβούλιου Νεολαίας κος. Δρίκος Αρμόδιος. Στην συνέχεια η κα. Αΐντα Νίκα, Πρόεδρος BUSINESS MENTALITY, καλωσόρισε το κοινό και κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου.

Στην πρώτη Θεματική Ενότητα με τίτλο «Ευκαιρίες κινητικότητας νέων  στην Ευρώπη» και συντονίστρια την κα. Στελίνα Κιούρου παρουσιαστήκαν οι ευκαιρίες για κινητικότητα  που έχουν οι νέοι από  την κα. Αικατερίνη Λυγούρα, Επικεφαλή πληροφόρησης  και επικοινωνίας της Εθνική Μονάδα Συντονισμού Προγραμμάτων Ε.Ε. Erasmus+ του Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης​, την κα. Ελένη Μαυρογιώργου, Συντονίστρια Ομάδας Προβολής & Αξιοποίησης Αποτελεσμάτων Erasmus+  του Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών  και την κα. Αλίκη Αναγνώστη μέλος του προγράμματος  Erasmus for Young Entrepreneurs από την Ακαδημία Επιχειρηματικότητας.

Στην δεύτερη Θεματική Ενότητα με τίτλο «Πρωτοβουλίες νέων για το περιβάλλον» με συντονιστή κο.Φώτη  Κοτζακιουλάφη παρουσιάστηκε η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και οι ευκαιρίες που δίνει στους νέους από τον κο. Εδιάρογλου Χρήστο, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Europe Direct Halkidiki, την κα. Γαλιλαία Γιαννακοπούλου, Πρόεδρο του The Hives Project και την κα. Χριστίνα Καττάμη, Οικονομική και Πολιτική Αναλύτρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην Τρίτη Θεματική Ενότητα με τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός – Δεξιότητες – Βιογραφικό» και συντονίστρια την κα. Ιωάννα Κυνηγοπούλου παρουσιαστήκαν τα χρήσιμα εργαλεία που χρειάζονται οι νέοι για την επαγγελματική τους εξέλιξη από τον κο. Δημήτριο Γαϊτάνη, Σύμβουλο Σταδιοδρομία, Προϊστάμενο Διεύθυνση Συμβουλευτική και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ,  τον κο. Θεράπων Φάκα, Life & Business Coach και την κα. Δουλάμη Σταυρούλα, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών & Φορέων ΣΥΕΠ - Εθνικό Κέντρο Europass.

Στην Τέταρτη  Θεματική Ενότητα με τίτλο «Ευκαιρίες εργασίας » και συντονίστρια την κα. Δήμητρα Φαντίδου παρουσιαστήκαν ευκαιρίες που έχουν για εύρεση εργασίας οι νέοι από τον κο. Στέφανο Πάλλα, Υπεύθυνος Εθνικού Γραφείου Συντονισμού EURES Ελλάδας και τον ​​κο. Γεώργιο Τζανή, EU Careers Ambassador at University of Macedonia.

Στόχος του 2ου Foroum ήταν να συμβάλλει στην ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή των τοπικών κοινωνιών τους και σε καμπάνιες για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Να ενισχύσει και να προωθήσει το δημιουργικό πνεύμα και την νοοτροπία των νέων, ώστε να αναπτύξουν ιδέες για ένα υγιές επαγγελματικό και επιχειρηματικό μέλλον.

Για να παρακολουθήσετε το Forum:

Facebook: https://www.facebook.com/BusinessMentality/videos/430582751594148

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=V7tF_xiKEDw

Ραντεβού του χρόνου στο 3ο Forum Νεολαίας «Η Νέα Γενιά Μπροστά»!

Συνημμένα Αρχεία